Loading...
Home>Verenigingen
Verenigingen 2022-09-12T19:16:22+02:00

onze verenigingen

Maak kennis met onze verenigingen. Hieronder vind u per vereniging een kort verhaal, als ook een eventuele link naar hun website.

spaarkas la taberna

Deze spaarkas is begonnen bij café la Taberna en is meeverhuisd met Connie & Mario naar Apollo.

spaarkas apollo

Deze spaarkas is een vereniging die al jaar en dag haar basis heeft bij Café Apollo.

spaarkas & vereniging real baerkes ’59

website: www.baerkes.nl

joekskèpel medunk

website: www.joekskepelmedunk.nl

Joekskapel de nachravers

De nachravers is een joekskapel uit de gemeente Venlo die bij Café Apollo zijn thuishonk heeft. De kapel repeteert hier wekelijks.

Joekskapel de Nachravers meer dan  40 jaar actief

In 1973 is Joekskapel de Nachravers opgericht in de loods van de familie Heijligers. Jarenlang werd hier gerepeteerd onder diverse dirigenten. Via locaties zoals het Oude Raadhuis en café de Witte is de kapel in het huidige repetitielokaal Apollo terecht gekomen.

Wekelijks wordt op dinsdagavond fanatiek gerepeteerd onder de bezielende leiding van Wim Warmerdam. De muziekvereniging heeft zich in al die jaren wel bewezen: o.a. 41 jaar in de Blerickse Optocht met zelfs in de beginjaren op motto’s geënte wagens. Hoogtepunten waren toch wel  in de tachtiger jaren het joekskapellenbal welk in het toenmalige Gemeenschapshuis de Staay werd gehouden. Dit in een tijd dat er nog een 45-tal joekskapellen in de Gemeente Venlo actief waren. De opbrengsten van deze avonden waren voor goede doelen.

Het hele jaar door wordt acte de presence gegeven aan allerlei feesten, manifestaties en uitwisselingen.  Ook nu nog is de kapel ondanks dat ze op leeftijd is het hele jaar actief.

De oudste deelnemer onze Lei is inmiddels 73 jaar. Henk en Wil Heijligers zijn vanaf het eerste uur lid van de vereniging en hadden zich jaren voordat de joekskapel was opgericht al aangesloten bij de toenmalige Stamtafel de Nachravers. Zij werden tijdens de feestmiddag vorig jaar in het zonnetje gezet.

De vereniging heeft haar zorgenkindje: het Magirus Deutz Old Mobiel uit 1953 in adoptie gedaan aan Café de Baek in Venlo. Hier heeft de auto een goed onderdak gevonden.

2 x Per jaar mogen wij de wagen lenen: tijdens de Wortelepinnen-optocht en met de Cecilia-viering in november.

Voor meer informatie of interesse om te komen blazen bij onze joekskapel kun je een reactie sturen naar voorzitter:

Hans Huijs
0617168230
jwhhuijs@ziggo.nl

website: www.nachravers.nl

groepsfoto van de nachravers

ex-ronnietober

website: www.exronnytoober.nl

dartvereniging apollo

Apollo heeft ene flink aantal dartteams. Waarschijnlijk is Apollo het café met de meeste dartteams van Blerick. Iedere dinsdag wordt er bij Apollo gedart. Niet alleen tijdens het seizoen, maar ook in de zomer, want dan hebben we de zomercompetitie. Tijdens de zomer competitie is iedereen welkom. Als je mee wil doen met de zomercompetitie dan kun je gewoon dinsdags binnenlopen. De competitie begint om 20.00. Zorg ervoor dat je minimaal 10 minuten daarvoor aanwezig bent.

Wil je meer weten over onze dartvereniging of onze activiteiten neem dan contact op met:

Richard Gomolka
Nieuwborgstraat 133A
5922VC Blerick
0615352533
ridgomolka@gmail.com

dart vereniging apollo